Organik Matcha Tozu
- Organik sertifikalı (DE-ÖKO-007)
- Doğal kafein
- Klorofil ve antioksidanlar
- Magnezyum, çinko, kalsiyum ve demir
- Vegan ve ışınlanmamış
- Zararlı maddelere karşı test edilmiş, analiz sertifikası mevcut
- Gen teknolojisi ile değiştirilmiş madde içermez
- Tatlandırıcı veya koruyucu katkı maddesi içermez
- 100% Çiğ Gıda, Premium Kalite
- Almanya’da hazırlanmıştır, ölçü kaşığı ücretsizdir
- Stok: Stokta
- Model: ELTB-009
- SKU: Adet
Mevcut Seçenekler:
Açıklamalar
Matcha Tozumuz Organik Sertifikalı (DE-ÖKO-007), vegan üründür olup, 100% çiğ gıdadan oluşmaktadır. Sizler için gen teknolojisi ile değiştirilmemiş çiğ gıda seçiyor ve ürünlerimizi katkı maddesi veya tatlandırıcı madde eklemeden işliyoruz. Organik Matcha Tozumuz zararlı maddelere karşı test edilmiş olup, analiz sertifikasına sahiptir ve ışınlanmamıştır. Doğal kafeinin yanı sıra klorofil, antioksidanlar, magnezyum, çinko, demir ve kalsiyumu en iyi dozda tüketebilmeniz için size Organik Matcha Tozunu premium kalitede sunuyoruz.
Matcha bitkisi, özel işlemler ile toz haline getirilmesi ile elde edilen bir yeşil çay türüdür. Budist rahipler Matcha'yı meditasyon içeceği olarak 800 yıl önce, bu bitkinin Çin'den Japonya'ya ulaşmasının ardından keşfettiler. Bitki hasatına birkaç hafta kala Matcha bitkileri koyu renkli örtü ile üzerleri örtülmekte ve bu şekilde güneş ışığının en fazla %15’inin bitkilere ulaşması sağlanmakta. Böylece klorofil ve yatıştırıcı amino asitlerin oluşumunu teşvik eder. Yaprakların güçlü yeşil rengi bu şekilde oluşur, çünkü içerdiği klorofil miktarı ne kadar fazlaysa çay o kadar besleyicidir. Yapraklar elle toplanıp buhar işleminden geçtiğinden tüm değerli bileşenler korunur. Hasattan sonra Matcha yaprakları, el yapımı granit taş değirmenlerinde öğütülerek çok ince, çimen yeşili renginde bir toz haline getirilir. Düşük maliyetli çay üretiminin aksine Matcha çayının üretiminde çay yaprağının sapları ve damarları kullanılmamaktadır.
Matcha, klorofil, magnezyum, çinko, demir, kalsiyum ve antioksidanların yanı sıra kafein de içerir. Matcha'daki kafein miktarı Espresso kahvesinin kafein miktarı ile karşılaştırılabilir. Matcha çayındaki kafein bağlı bir formda olduğundan ve yalnızca sindirim esnasında organizma tarafından emildiğinden, Matcha uyarıcı etkisini kahveye göre daha yavaş gösterir. Matcha sizi dört ila altı saat arasında zinde tutabilir. Kahvede bulunan asit, bazı insanlarda mideye vurur ve mide ekşimesine yol açar, ancak Matcha vücut uyumluluğu ile bilinir. Matcha tozu daha iyi çözülmesi için ılık su ile karıştırılarak "shot" olarak içilebilir. Matcha tozu ayrıca bitkisel veya inek sütü, smoothie'ler veya meyve suları ile karıştırılabilir. Matcha tozu klasik çay olarak kullanılmasının yanı sıra yemeklerde de kullanılması için de idealdir.